زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

امداد به بهشتیان (قرآن)





امداد به بهشتیان در بهشت از مواردی است که در قرآن کریم به اشاره شده است و امداد به میوه و گوشت بهشتی از مصادیق آن ذکر شده است.


۱ - امداد بهشتیان با میوه و گوشت



بهشتیان، مورد امداد خداوند با میوه و گوشت بهشتی هستند و دائما از نعمت‌های الهی بهره‌مند خواهند بود:
متکـین علی سرر مصفوفة وزوجنـهم بحور عین• وامددنـهم بفـکهة ولحم مما یشتهون. «این در حالی که بر تختهای صف کشیده در کنار هم تکیه می‌زنند، و «حور العین» را به همسری آنها در می‌آوریم!؛ کسانی که ایمان آوردند و فرزندانشان به پیروی از آنان ایمان اختیار کردند، فرزندانشان را (در بهشت) به آنان ملحق می‌کنیم؛ و از (پاداش) عملشان چیزی نمی‌کاهیم؛ و هر کس در گرو اعمال خویش است!؛ و همواره از انواع میوه‌ها و گوشت ها- از هر نوع که بخواهند- در اختیارشان می‌گذاریم!».

۲ - معنای امداد در آیه



و کلمه " امداد" به معنای آوردن چیزی است به طور دائم و پشت سر هم، که البته هم در خیر استعمال می‌شود، مانند آیه مورد بحث که می‌فرماید: پشت سر هم و لا ینقطع میوه و گوشت از هر نوعش که بخواهند برایشان می‌فرستیم، و هم در شر و عذاب استعمال می‌شود، مانند آیه شریفه" و نمد له من العذاب مدا".
و معنای آیه این است که: ما اهل بهشت را به میوه و هر گوشتی که میل داشته باشند روزی می‌دهیم، یک روزی پشت سر هم و ساعت به ساعت و لا ینقطع.
در تعبیری دیگر: " امددناهم" از ماده" امداد" به معنی ادامه و افزایش و اعطاء است، یعنی میوه‌ها و غذاهای بهشتی آن چنان نیست که با تناول کردن کمبودی پیدا کند، و یا مثل و یا همچون میوه‌های دنیا که در فصول سال نوسان زیادی دارد تغییری در آن حاصل شود، بلکه همیشگی و جاودانی و مستمر است.

۳ - پانویس


 
۱. طور/سوره۵۲، آیه۲۰ -۲۲.    
۲. مریم/سوره۱۹، آیه۷۹.    
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۹، ص۲۰.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج‌۲۲، ص۴۳۴.    


۴ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۴، ص۳۱۴، برگرفته از مقاله «امداد به بهشتیان».    


رده‌های این صفحه : امداد | بهشت | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.